Dette jobber vi med akkurat nå

Her kan du lese korte sammendrag av noen av sakene vi jobber med dette semesteret. Videre ned på siden finner du noen av våre vedtatte resolusjoner, samt oversikt over saker vi jobber med kontinuerlig.

Les videre, og gjerne ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon.

Saker i studentrådet SU våren 2024

Dersom du ønsker mer innsikt kan du lese både sakspapir og referat fra studentrådsmøtene, eller kontakte oss!

Studentrådsmøte 27.02.24

SU-sak 10/24 Innovative læringsmetoder
SU-fakultet vil i tiden framover måtte gjøre endringer i emne- og studieporteføljen som
følge av trangere økonomi. Prorektor for utdanning er tydelig på at dette ikke skal gå på bekostning av kvaliteten på studenters
utdanning. Studentrådet diskuterer hvordan vi møte disse utfordringene ved å tenke nytt.

Studentrådsmøte 12.03.2024

SU-sak 14/24 Erfaring med utveksling og internasjonalisering
NTNU har et mål om at 50% av studentene skal ha fysisk studie- eller praksisopphold i utlandet, noe som er langt fra dagens antall. Internasjonalt ansvarlig i Studenttingets arbeidsutvalg, Gina kommer på besøk for å kartlegge positive og negative erfaringer knyttet til utveksling og internasjonalisering. I samarbeid med internasjonal seksjon skal studentenes opplevelser presenteres videre for ansatte som jobber med utveksling.

 

SU-sak 16/24 Forslag om endret begrepsbruk: skikkethetsvurdering
Studenter har kommet med innspill på at det i dag er svært høy terskel for å levere tvilsmelding knyttet til medstudenters skikkethet. Som tidligere diskutert på studentrådsmøtet 13.02.24 (SU-sak 06/24) kan dette skyldes bl.a. en svært uoversiktlig nettside, som gjør det utfordrende å finne frem til riktig, og viktig informasjon. Vi skal nå diskutere hvorvidt begrepsbruken også kan være en innspillende faktor for at studenter kvier seg for å melde i fra. Veiledning og mulighet for forbedring er en svært viktig del av prosessen etter tvilsmelding er levert, og vi diskuterer derfor hvorvidt endring av begrepet “skikkethetsvurdering” kan ha noe for seg, og bidra til å senke terskelen.

Studentrådsmøte 13.02.24

SU-sak 05/24 Krav og nivå – Kvalitet i utdanning
En utdanning som ruster oss for arbeidslivet
og kvalifiserer oss for videre utdanning og karriereutvikling er svært viktig. Studentrådet
tar derfor diskusjonen om hvilke krav og nivå vi forventer som et minimum ved vårt fakultet.

SU-sak 06/24 Nettsiden til Skikkethetsvurdering
Studentrådet ble bedt om å komme med
innspill på nettsidens struktur og
oversiktlighet, ettersom en god  nettside er viktig for at folk
skal kunne benytte seg av systemet som skal
sikre at studenter er skikket for sine fremtidige yrker.

Studentrådsmøte 30.01.24

SU-sak 02/24 Bachelor of Honours på SU
Det har blitt lagt fram en utredning for hvordan “Bachelor of Honours” kunne sett ut som en del av SUs studieportefølje. BoH er tenkt som et eventuelt tilbud til ekstra motiverte studenter.

SU-sak 03/24 Arbeid med læringsmiljø på SU
Studentrådet  diskuterer og løfter frem noen betraktninger og problemstillinger knyttet til fakultetets og instituttenes arbeid med læringsmiljø. Innspillene tas med videre til dialogmøte med prorektor for utdanning, og er viktig for videre arbeid med utviklingen av et godt læringsmiljø ved alle utdanningene på fakultetet.

Resolusjon: Samiske perspektiver i utdanning og forskning

På studentrådsmøtet 21.11.2023 vedtok studentrådet SU en resolusjon som stiller krav til SU-fakultetet og NTNU om større inkludering av samiske perspektiver i forskning og utdanning. Dette skal sikre og bidra til at flere studenter med samisk bakgrunn eller interesse for temaet vil se på universitet som et mer inkluderende studiested og at studentene får en uvurderlig kompetanse.

Resolusjon: Kunstig intelligens i utdanningen

På studentrådsmøtet 21.11.2023 vedtok studentrådet SU en resolusjon som beskriver hva Studentrådet SU mener når det kommer til NTNUs “omfavnelse” av kunstig intelligens.

Resolusjon: Sits tilbud på campus er for dyrt

På studentrådsmøtet 25.04.2023 vedtok studentrådet SU en resolusjon som omhandler prisene på sits campustilbud, og at disse er for dyre. Du kan lese hele resolusjonen under.

Campus

I løpet av de neste årene vil alle studenter ved SU-fakultetet berøres av ulike campus-prosjekt.

Campussamling innebærer en flytting av de fleste miljøene som i dag holder til på Dragvoll ned til Gløshaugen. Dette omfatter de delene av SU som ikke er en del av prosjektene under eller hører til på Kalvskinnet. Les mer om prosjektet her.

Helgasetr bygges i Elgesetergate. Her skal dagens studenter fra Tunga flytte inn, og for SU betyr dette institutt for sosialt arbeid. Prosjektet skal etter planen ferdigstilles i 2024. Du kan lese mer om prosjektet her.

Senter for psykisk helse (SPH) bygges på og blir en del av campus Øya. Her skal miljøer innen psykisk helse samles, fra SU innebærer dette institutt for psykologi, som skal flytte inn sammen med miljøer på MH-fakultetet. Du kan lese mer om prosjektet her.

Bilde av dagens campuser ved fakultetet, Kalvskinnet, Tunga og Dragvoll

Campus Kalvskinnet, Tunga og Dragvoll

Hva er viktig for deg?